Wat is het Low Car Diet?

Low Car Diet is dé mobiliteitswedstrijd van Nederland. 

Vanaf 13 september 2021 gaat het Nederlandse bedrijfsleven opnieuw een maand lang zo duurzaam mogelijk op en neer naar het werk. Het doel: zo min mogelijk CO2-uitstoot. 

Tijdens het Low Car Diet ontdekken topbestuurders en medewerkers van organisaties dat de dagelijkse reis van A naar B goedkoper, meer ontspannen, schoner en gezonder kan. Zij maken één maand lang gebruik van andere vormen van vervoer zoals o.a. de (elektrische) fiets, deelauto’s, trein en vergaderruimtes. De reisgegevens worden gehouden via de Fynch App. Hiermee krijgen de deelnemende organisaties tijdens en na deze maand volledig inzicht in het reisgedrag.

Het Low Car Diet is een initiatief van De Reisbeweging, de organisatie voor duurzame mobiliteit. Het doel van het Low Car Diet is zoveel mogelijk bedrijven en organisaties op een laagdrempelige manier kennis laten maken met duurzame mobiliteit en ze te ondersteunen bij implementatie in de bedrijfsvoering. De auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil en is een grote kostenpost. 

Bekijk ook onze andere workshops